Szkoła Podstawowa w Brojcach

72-304 Brojce ul. Długa 19

 

tel. 91 386 11 16

 

email: sp.brojce@brojce.net.pl

 

ePUAP: /SPBrojce/SkrytkaESP

 

https://www.facebook.com/SU-Brojce-106630704405580

 

Przejdź do strony głównej

Piątek, 17 maja 2024

Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłku osobom uprawnionym z terenu Gminy Brojce w roku szkolnym 2023/2024 w Szkole Podstawowej w Brojcach

I. ZAMAWIAJĄCY:

Szkoła Podstawowa w Brojcach

ul. Długa 19, 72-304 Brojce

NIP 8571842038

Regon 000697337

email: sp.brojce@brojce.net.pl

tel. 913061116

 

Zaprasza do złożenia oferty w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego  w trybie zapytania ofertowego na usługi pn.

 

Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłku osobom uprawnionym z terenu Gminy Brojce

w roku szkolnym 2023 /2024  w Szkole Podstawowej w Brojcach

 

 

II. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem danych osobowych zawartych w deklaracji jest Szkoła Podstawowa w Brojcach z siedzibą przy ul. Długiej 19, zwana dalej Administratorem.

Dane osobowe w postaci: imienia i nazwiska, imienia i nazwiska oraz klasy do której uczęszcza dziecko, numeru telefonu, numeru konta osobistego, adresu e-mail będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

 

III. TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Niniejsze postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania ofertowego poniżej progów o jakich mowa w art. 3 ustawy pzp.

 

IV. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

1. Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowywania, dostarczania i wydawania posiłku osobom uprawnionym z terenu gminy Brojce w roku szkolnym 2023/2024 zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r.  o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy w szczególności Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane  w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r. poz. 1154) oraz normami żywienia i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.

  • Ø Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane                                           z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, urozmaicone, lekkostrawne oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym.
  • Ø Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży.
  • Ø Wykonawca zobowiązuje się do wyeliminowania produktów przetworzonych i stosowania naturalnych, wartościowych produktów spożywczych.
  • Ø Do przygotowania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi.
  • Ø Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe dla odpowiedniej grupy wiekowej (gramatura i kaloryczność odpowiednia dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym).
  • Ø Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu oraz warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.
  • Ø Wykonawca, we własnym zakresie i na swój koszt zapewnia niezbędne naczynia kuchenne i sztućce do spożywania i wydawania posiłków oraz na własny koszt będzie je uzupełniał.
  • Ø Posiłek należy wydawać z zastosowaniem pojemników (naczyń) i sztućców jednorazowych, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
  • Ø Termosy (pojemniki) w których transportowany jest posiłek muszą utrzymywać właściwą temperaturę, spełniać wymagania sanitarno-epidemiologiczne i muszą być utrzymane w czystości (mycie, wyparzanie).
  • Ø Wykonawca zapewni odbiór brudnych naczyń i sztućców ze stołówki szkolnej po zakończonym posiłku.
  • Ø Utylizacja odpadów pokonsumpcyjnych, wywóz odpadów komunalnych należy do Wykonawcy i następuje w dniu ich wytworzenia na koszt Wykonawcy, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami.
  • Ø Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia ciągłości dostaw posiłków bez względu na trudności powstałe po stronie Wykonawcy.
  • Ø Personel Wykonawcy musi posiadać aktualne badania, ważne książeczki badań do celów sanitarno-epidemiologicznych oraz odpowiednie przygotowanie.
  • Ø Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci.
  • Ø Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60 – 75 stopni Celsjusza.
  • Ø Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 r., poz. 2121 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych.
  • Ø Posiłek należy wydawać w dni zajęć szkolnych z wyłączeniem zimowej i wiosennej przerwy świątecznej oraz dodatkowych dni wolnych od zajęć dydaktyczno-wychowawczych ustalanych przez Dyrektora szkoły.
  • Ø Posiłek będzie dostarczony do Szkoły Podstawowej w Brojcach i wydawany podczas dwóch przerw międzylekcyjnych oraz w oddziale przedszkolnym. Godziny wydawania zostaną ustalone  z Dyrektorem szkoły.
  • Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wszelkich wytycznych Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ministerstwa Zdrowia czy też Głównego Inspektora Sanitarnego związanych z zagrożeniem zarażeniem COVID-19 i współpracować w tym zakresie z Dyrektorem szkoły, a także informować Zamawiającego wszelkich działaniach z tym związanych.

2. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki do Szkoły Podstawowej w Brojcach, ul. Długa 19,  72 – 304 Brojce; około 45 osób oraz ½ obiadu dla oddziałów przedszkolnych 12 osób.

v Szacowana liczba dni nauki szkolnej w roku szkolnym 2023/2024, w których będą wydawane posiłki osobom uprawnionymi: około 180 dni.

v Szacowana liczba posiłków dziennie: 1 posiłek.

v Szacowana liczba posiłków w ciągu obowiązywania umowy: 8.100 posiłków + 2.160 posiłków ½ w oddziałach przedszkolnych.

Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości /+ 40%, -40 % / zamówienia w zależności od liczby osób objętych dożywianiem.

Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.

3. Wykonawca przygotowywać będzie posiłek, o odpowiedniej kaloryczności, przez co należy rozumieć:

- pięć dni w tygodniu drugie danie.

Przez użyte powyżej pojęcie drugie danie należy rozumieć:

- drugie danie: ziemniaki 200 g, mięso 100 g, surówka 150 g, kompot 200 ml.

- W ramach drugiego dania Zamawiający dopuszcza możliwość stosowania zamienników dla ziemniaków tj. 200 g kaszy lub 200 g makaronu lub 200 g ryżu albo wydawania – nie częściej niż jeden raz w tygodniu – innych potraw (tj. naleśniki, kopytka, pierogi, gołąbki, krokiety itp.) o gramaturze 400 g na porcję.

- Temperatura dań winna mieścić się w granicach 60oC – 75oC (+/- 3oC). Posiłki winny być gotowe do spożycia po ich dostarczeniu.

- Co najmniej raz w tygodniu winna być podawana porcja ryby.

- Co najmniej raz w tygodniu winna być podawana porcja mięsa czerwonego.

- Co najmniej raz w tygodniu winna być podawana porcja mięsa drobiowego.

- Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez wykonawcę.

- Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. Wyklucza się serwowanie posiłków przygotowanych na bazie fastfood.

- Zamawiający nie zezwala również na stosowanie w procesie żywienia następujących produktów: konserw, produktów z glutaminianem sodu, parówek oraz wędlin z dodatkiem preparatów białkowych (soja) i/lub skrobi modyfikowanej.

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach:

- Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywieniowych dla populacji polskiej;

- Dania obiadowe winny zawierać produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze;

- Sosy oraz potrawy sporządzane być powinny z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników;

- Od poniedziałku do piątku były podawane nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej, przy czym do smażenia jest używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%;

- Napoje przygotowywane na miejscu zawierały nie więcej niż 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spożycia;

- Co najmniej raz w tygodniu winna być podawana porcja ryby.

- Każdego dnia żywienia winny być podawane:

a) co najmniej jedna porcja z grupy mięso, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych,

b) warzywa lub owoce w każdym posiłku,

4.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu na dwa tygodnie (10 dni)
z uwzględnieniem kaloryczności i gramatury dostarczanych posiłków, i dostarczenie po jednym egzemplarzu do szkoły oraz do Ośrodka Pomocy Społecznej w Brojcach. Posiłki muszą być dostarczane zgodnie z przedstawionym jadłospisem na dany dzień.

Brak zastrzeżeń zgłoszonych przez Zamawiającego skutkuje akceptacją zaproponowanego jadłospisu. Zgłoszenie przez Zamawiającego uwag lub zastrzeżeń do zaproponowanego jadłospisu obliguje Wykonawcę do wprowadzenia zmian w jadłospisie. Wykonawca ma prawo do zmiany jadłospisu  w trakcie jego obowiązywania po uzyskaniu zgody Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.

Zamawiający zastrzega sobie prawo do nadzoru wydawania posiłków w stołówce szkolnej. W ramach nadzoru nad jakością świadczonych usług, Zamawiający zastrzega sobie  prawo oceny posiłków, poprzez dokonywanie degustacji próbek dań. Ewentualne uwagi - wnioski wynikające z tych degustacji będą wiążące dla Wykonawcy i przedstawione Wykonawcy w formie protokołu. W przypadku nie zastosowania  się do uwag, Zamawiający zastrzega sobie prawo do stosowania kar umownych, które mogą być podstawą rozwiązania umowy.

5. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność, muszą być sporządzane zgodnie
z wymogami sztuki kulinarnej i z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).

6.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez:

– stosowanie tłuszczów roślinnych;

– ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych;

– umiarkowane stosowanie mięsa „czerwonego”;

– stosowanie mięsa drobiowego;

– stosowanie ryb;

– umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;

– duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.

7. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia (t. j. Dz. U z 2020 r. poz. 2121 ze zm.).

8. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie do Szkoły na własny koszt, samochodem służącym do przewożenia gotowych posiłków, spełniającym warunki sanitarne do transportu, zatwierdzone przez Powiatową Inspekcję Sanitarno-Epidemiologiczną, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wydawanie posiłków Szkole odbywa się przez Wykonawcę i na koszt Wykonawcy.

9. Żywienie będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem ferii świątecznych, dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni wolnych od nauki w szkole. Wydawanie  posiłków odbywać się będzie w godzinach ustalonych z Dyrektorem Szkoły. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmiany ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Zamawiającego. Zmiany, o których mowa powyżej zgłoszone będą w dniu poprzedzającym do godz. 14.00.

10. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni.
Posiłki muszą być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną, winny uwzględniać sezonowość. Wykonawca jest zobowiązany dbać o właściwy stan dostarczanych posiłków (gorące, świeże, smaczne i estetyczne).

Uwaga: Dopuszcza się powtarzalność w zakresie dodatków do dania drugiego – surówek.

11. Wykonawca zobowiązany jest do należytego i sumiennego przygotowania, dostarczenia i wydania posiłku dla osób uprawnionych z terenu gminy Brojce.

12. Wykonawca, zobowiązany jest do bieżącego odbioru na własny koszt brudnych termosów, naczyń jednorazowych.

13. Zamawiający wymaga, aby surowcowy uśredniony tzw. „wsad do kotła” umożliwiający wyprodukowanie jednej porcji gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego był należycie oszacowany i aby uwzględniał wszystkie poniesione przy realizacji zamówienia koszty.

14. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym, temperatury jak i kalorycznym. W przypadku, gdy posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w zapytaniu kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę.

15. Rozliczenia będą dokonywane w okresach miesięcznych i obejmowały będą iloczyn ilości wydanych posiłków i ceny jednostkowej.

16. Sposób i warunki korzystania z pomieszczeń szkoły i ich wyposażenia Wykonawca ustala                                         z Zamawiającym i Dyrektorem  Szkoły.

 

V. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA

Termin realizacji zamówienia ustala się następująco: do dnia 21.06.2024r.

Usługi świadczone będą w w/w okresie z wyłączeniem ferii świątecznych, dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni wolnych od nauki w szkole, zgodnie z harmonogramem opracowanym przez Wykonawcę w porozumieniu z Zamawiającym.

 

VI. WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:

1)    Posiadają uprawnienia niezbędne do wykonania usług będących przedmiotem zamówienia.

Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli, Wykonawca wykaże, że wykonał co najmniej jedno zamówienie w zakresie przygotowywania posiłków dla co najmniej 50 osób dziennie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie (potwierdzone dokumentami, że usługi te zostały wykonane należycie) – oświadczenie złożone w formularzu ofertowym (załącznik nr 1)

2)    Sytuacja ekonomiczna / finansowa pozwala na realizację zamówienia.

Zamawiający nie ustala warunku w tym zakresie.

3)    Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.

Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli, Wykonawca wykaże, że:

a) w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – wykonywali usługi odpowiadające swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia (tj. dożywianie, przez co najmniej jeden rok nie mniej niż 50 osób dziennie);

b) posiada wyposażenie do transportu artykułów żywnościowych i półproduktów i potwierdzi to wykazem wyposażenia dostępnego wykonawcy usług w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami;

c) dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, posiadającymi doświadczenie, wykształcenie i kwalifikacje zawodowe i potwierdzi to wykazem osób, które będą uczestniczyć  w wykonywaniu zamówienia oraz oświadczeniem że osoby, które będą uczestniczyć   w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane kwalifikacje oraz dysponuje odpowiednim zasobem technicznych umożliwiającym prawidłowe wykonania usługi – oświadczenie załącznik nr 4 (Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia);

d) dysponowania środkami transportu posiadającymi stosowne zezwolenia do transportu artykułów spożywczych

– oświadczenie złożone w formularzu ofertowym (załącznik nr 1).

4)    Nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. z 2022 r. poz. 835).

 

Ocena spełniania w/w warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły „spełnia- nie spełnia” na podstawie dostarczonych dokumentów.

Wykonawca, który nie udokumentuje spełniania wymienionych warunków zostanie wykluczony  z postępowania, a jego oferta zostanie odrzucona.

 

VII. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERT ORAZ DOKUMENTÓW WYMAGANYCH PRZEZ ZAMAWIAJĄCEGO

Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę. Oferta może być złożona tylko do upływu terminu składania ofert.

  1. 1.    Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem drogi elektronicznej.
  2. Oferta musi być sporządzona w języku polskim. Ofertę składa się pod rygorem nieważności w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej w formacie danych: .pdf, .doc, .docx, .rtf, .xps, .odt, opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
  3. Do przygotowania oferty zaleca się wykorzystanie Formularza Oferty, którego wzór stanowi Załącznik nr 1 do SWZ. W przypadku, gdy Wykonawca nie korzysta z przygotowanego przez Zamawiającego wzoru, w treści oferty należy zamieścić wszystkie informacje wymagane w Formularzu Oferty.

 

VIII. MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA OFERT

  1. 1.    Ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy przesłać sp.brojce@brojce.net.pl do dnia  14.08.2023 roku do godziny 9.00
  2. 2.    Do oferty należy dołączyć wszystkie wymagane w zapytaniu dokumenty.

 

IX. OTWARCIE OFERT

  1. 1.    Otwarcie ofert następuje niezwłocznie po upływie terminu składania ofert, nie później niż następnego dnia po dniu, w którym upłynął termin składania ofert tj. 14.08. 2023 roku o godz. 10.00

 

X. KRYTERIA I ZASADY OCENY OFERT. OPIS SPOSOBU OBLICZANIA CENY OFERTY.

Wybór najkorzystniejszej oferty zostanie dokonany na podstawie następującego kryterium:

Lp.

Nazwa kryterium

WAGA (pkt)

1

Cena ogólna oferty (brutto)

100 pkt

 

Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie następującego kryterium i sposobu obliczania wartości punktowej:

Przez cenę ogólną oferty  (brutto) należy rozumieć wartość ogólną oferty C .

Cenę ogólną oferty (C) należy obliczyć wg następującego wzoru

 D x …………..

gdzie:

D – oznacza cenę ryczałtową (bez podatku VAT) 1 porcji drugiego dania;

x – oznacza znak mnożenia (iloczyn);

liczby, przez które należy pomnożyć poszczególne składniki wzoru oznaczają:

………….. – maksymalna liczba porcji drugiego dania do wydania uczniom w okresie trwania umowy;

 

ZAŁĄCZNIKAMI DO ZAPYTANIA SĄ:

  1. Formularz ofertowy z oświadczeniami Wykonawcy (zał. Nr 1)
  2. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia i o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. Nr 2)
  3. Wzór umowy wraz załącznikami do Umowy  (zał. Nr 3)

 

Metryczka

Wytworzono:2023-08-03 09:51przez: Janina Perzanowska
Opublikowano:2023-08-03 09:51przez: Leszek Perzanowski
Podmiot udostępniający: Szkoła Podstawowa w Brojcach
Odwiedziny:467

  • Brak wpisów.